تجدید نظر خواهی همواره بخش مهمی از رسیدگی قضایی به یک پرونده را تشکیل می دهد. با انجام تجدید نظر خواهی به عنوان تجدید نظر خواه می توانید تغییرات مورد نظر خود را در رای قضایی نسبت به پرونده به دست آورید. درخواست تجدید نظر خواهی و روند انجام آن دارای تشریفات رسیدگی ویژه ای است که تنها یک وکیل تجدید نظر خواهی متخصص و با تجربه به آن تسلط دارد.

بنابراین استفاده از وکیل تجدید نظر خواهی در فرایند تجدید نظر خواهی یک ضرورت انکارنشدنی است که در این مقاله از مرکز حقوقی ملکبانان به آن می پردازیم. برای آشنایی با چگونگی دادرسی در مرحله تجدید نظر تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

سرکار خانم فرشته محمد حسینی، وکیل پایه یک دادگستری، به عنوان یکی از وکلای مجرب و متخصص در دعاوی ملکی فعالیت داشته و با تکیه بر دانش و تجربه خود در حضور در دادگاه و داشتن تحصیلات عالی، از حقوق موکلین خود پاسداری می نماید. ایشان توانسته اند با اخذ درصد بالایی از رضایتمندی موکلین، خود را در زمره یکی از بهترین وکلای فعال در حوزه مشهد قرار دهند.

تجدید نظر خواهی چیست؟

تجدید نظر خواهی یکی از راه های اعتراض به حکم دادگاه بدوی است که تابع قواعد و مقررات ویژه ای است. به طور کلی اصل بر این است که کلیه آراء صادر شده از مراجع دادگستری قطعی و غیر قابل تجدید نظر هستند مگر اینکه امکان تجدید نظر خواهی از آن ها بر اساس قانون وجود داشته باشد. تجدید نظر خواهی هم در امور حقوقی و هم در امور کیفری پیش بینی شده است اما طریق انجام آن و مواردی که تجدید نظر خواهی در آن ها امکان پذیر است متفاوت است. برای مثال در امور کیفری یعنی اموری که موضوع آن ها وقوع یک جرم یا چند جرم است، تجدید نظر خواهی تنها برای جرایم کم اهمیت تر در نظر گرفته شده و برای جرایم مهمتر مانند قتل یا جرایمی که مستوجب حبس ابد هستند فرجام خواهی در دیوان عالی کشور پیش بینی شده است. اما در امور حقوقی ممکن است نسبت به یک پرونده هم دعوای تجدید نظر مطرح شود و هم دعوای فرجام خواهی. وکیل تجدید نظر خواهی وکیلی است که به خوبی با این موارد آشنایی دارد. در این مقاله تلاش می کنیم تا تجدید نظر خواهی در امور حقوقی را برای شما توضیح دهیم.

موضوعات قابل تجدید نظر خواهی در امور حقوقی

همان طور که در بالا گفته شد، تجدید نظر خواهی در امور حقوقی منحصر به موضوعاتی است که در قانون ذکر شده است. در ماده ۳۳۱ قانون آیین دادرسی مدنی مواردی که در ادامه ذکر می شود، به عنوان پرونده هایی که امکان تجدید نظر خواهی دارند بیان شده است:

الف- دعاوی مالی که خواسته یا ارزش آن از سه میلیون سه میلیون ریال متجاوز باشد.

ب- کلیه احکام صادره در دعاوی غیرمالی.

وکیل تجدید نظر خواهی در پرونده ملکی

ج- حکم راجع به متفرعات دعوا در صورتی که حکم راجع به اصل دعوا قابل تجدیدنظر باشد.

بر اساس تبصره این ماده اگر حکمی که صادر شده است مستند به اقرار صورت گرفته در دادگاه و یا نظر کارشناسی باشد که مورد توافق طرفین است، حکم صادر شده امکان تجدید نظر خواهی جز درمورد صلاحیت قاضی یا صلاحیت دادگاه را ندارد.

قرارهای قابل تجدید نظر

منظور از قرار نوعی رای است که وارد ماهیت دعوا یعنی محق بودن یا نبودن خواهان نمی شود و صرفا بر اساس امور شکلی صادر می شود. امام حکم به رای ای گفته می شود که درمورد ماهیت دعوا تعیین تکلیف می کند. بر اساس ماده ۳۳۲ قانون آیین دادرسی مدنی قرارهای زیر در صورتی که احکام صادر شده در رابطه با قابل تجدید نظر باشند، قابلیت تجدید نظر دارند:

الف- قرار ابطال دادخواست یا رد دادخواست که از دادگاه صادر شود.

ب- قرار رد دعوا یا عدم استماع دعوا.

ج- قرار سقوط دعوا.

د- قرار عدم اهلیت یکی از طرفین دعوا.

وکیل تجدید نظر خواهی می تواند تشخیص دهد که قرار صادر شده در رابطه با پرونده شما قابلیت تجدید نظر خواهی دارد یا خیر و به تناسب آن اقدامات لازم را انجام دهد.

جهات تجدید نظر خواهی چیست؟

منظور از جهات تجدید نظر خواهی که در امور حقوقی با امور کیفری تفاوت دارد، دلایلی است که شخص خواهان تجدید نظر خواهی یا همان تجدید نظر خواه به استناد آن از دادگاه درخواست تجدید نظر می نماید. این جهات در ماده قانون آیین دادرسی به شرح زیر هستند:

الف – ادعای عدم اعتبار مستندات دادگاه

ب – ادعای فقدان شرایط قانونی شهادت شهود

ج – ادعای عدم توجه قاضی به دلایل ابرازی

د – ادعای عدم صلاحیت قاضی یا دادگاه صادر کننده رای

ه- ادعای مخالف بودن رای با موازین شرعی و یا مقررات قانونی

در صورتی که تجدید نظر خواه به یکی از این جهات استناد کند، دادگاه پرونده را از منظر سایر جهات هم بررسی می کند و بررسی دادگاه منحصر به جهات اعلام شده توسط تجدید نظر خواه نمی شود.

دادگاه صالح برای تجدید نظر خواهی

دادگاهی که برای رسیدگی به درخواست تجدید نظر خواهی صلاحیت دارد، دادگاه تجدید نظر استان است که در مرکز هر استان واقع شده است و به دعاوی تجدید نظر آن استان رسیدگی می نماید.

مرکز حقوقی ملکبانان با مدیریت وکیل فرشته محمد حسینی

مهلت تجدید نظر خواهی چقدر است؟

بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی، مهلت تجدید نظر خواهی برای افرادی که در داخل ایران اقامت دارند ۲۰ روز و برای افرادی که در خارج از کشور هستند دو ماه است. این مهلت ها از تاریخ ابلاغ رای به شخص تجدید نظر خواه محاسبه می شود و در صورتی که دادخواست تجدید نظر خواهی خارج از این مهلت به دادگاه فرستاده شود، توسط مدیر دفتر دادگاه رد خواهد شد.

تجدید نظر خواهی چگونه انجام می شود؟

برای انجام تجدید نظر خواهی ابتدا لازم است اطلاعات پرونده خود را با یک وکیل تجدید نظر خواهی در میان بگذارید تا با بررسی آن امکان تجدید نظر خواهی و چگونگی انجام آن را مورد ارزیابی قرار دهد. در صورتی که امکان تجدید نظر خواهی از رای دادگاه بدوی در پرونده شما وجود داشته باشد، وکیل تجدید نظر خواهی دادخواست تجدید نظر خواهی را به استناد به جهات تجدید نظر خواهی و ادله موجود در پرونده تنظیم می کند و به دفتر دادگاه بدوی یا دادگاه تجدید نظر ارائه می دهد. این دادخواست باید به تعداد دو نسخه و در صورت متعدد بودن طرف مقابل به تعداد آن ها باشد.

پس از ثبت این دادخواست، مدیر دفتر دادگاه آن را از جهت رعایت قواعد و تشریفات لازم مانند مهلت تجدید نظر خواهی یا مندرجات دادخواست بررسی می کند و در صورتی که هیچ گونه نقص یا اشکالی وجود نداشته باشد دادخواست را به جریان می اندازد و یک نسخه از آن را برای طرف مقابل می فرستند تا ظرف ۱۰ روز به آن پاسخ دهد. در مرحله تجدید نظر، دادرسی بر اساس تبادل لوایح انجام می شود و اصل بر این است که جلسه رسیدگی با حضور طرفین تشکیل نمی گردد مگر آنکه دادگاه تجدید نظر تشکیل جلسه و حضور طرفین را لازم بداند. گذشته از تنظیم لوایح در مرحله تجدید نظر، حضور وکیل تجدید نظر خواهی در صورت تشکیل جلسه نقش بسیار مهمی در موفقیت شما در این مرحله از دادرسی دارد.

وکیل تجدید نظر خواهی در مشهد

همانطور که گفته شد، تجدید نظر خواهی یکی از مهمترین مراحل دادرسی است که استفاده از وکیل متخصص در آن یعنی وکیل تجدید نظر خواهی تاثیر بسیار مهمی در پیشبرد آن به نحو مطلوب دارد. وکیل تجدید نظر خواهی با استناد هوشمندانه به جهات تجدید نظر خواهی و ادله و اسناد و مدارک موجود که متضمن حق تجدید نظر خواهی برای تجدید نظر خواه هستند، می تواند در تغییر قسمتی از رای دادگاه بدوی که مورد تجدید نظر خواهی قرار گرفته است موثر باشد.

وکیل تجدید نظر خواهی باید به تمامی قواعد و تشریفات رسیدگی در دادگاه تجدید نظر استان تسلط کافی داشته و به واسطه تجربه و سابقه طولانی در طرح تجدید نظر خواهی با رویه قضایی موجود در دادگاه های تجدید نظر آشنا باشد. مرکز حقوقی ملکبانان مجموعه ای از وکلای پایه یک متخصص و با تجربه در امر تجدید نظر خواهی از دعاوی هستند که می توانند در این مرحله مهم از دادرسی کمک شایانی به پیشبرد پرونده شما نمایند.

در صورت نیاز به بهترین وکیل ملکی کافی است با متخصصان ما در مرکز حقوقی ملکبانان تماس بگیرید تا بهترین وکیل تجدید نظر خواهی در مشهد را به شما معرفی نمایند.